مرجع مهندسی رهبین دانش
وبلاگ شخصی علیرضا یونس پور

کوئنتین فلمینگ(Quentin W. Fleming) و ژوئل کاپلمن(Joel M. Koppelman) که از مدیران ارشد شرکت پریماورا هستند، در مورد ارزش بدست آمده(Earned Value) چنين می گويند:

حتی اگر 15 درصد يک پروژه تکمیل شده باشد، ارزش بدست آمده، هر پروژه ای را به ابزار آگاهی دهنده ای مجهز می کند که بتواند در اسرع وقت علایمی(سیگنالهایی) صادر کند. این علایم (سیگنالها) مدیر پروژه را قادر می کند، حتی با در دست داشتن مقادیر محدود آماری، بودجه نهایی را برای پایان کار پیش بینی نماید.

اگر نتایج پیش بینی نهایی برای مدیریت، غیر قابل قبول باشند، گامهای پروژه می توانند به سرعت به سوی نیازمندیهای...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:سیستم مدیریت ارزش,مدیریت پروژه ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
دبیر علمی همایش ملی مصالح و سازه‌های نوین ساختمانی کرمان گفت: 73 مقاله در همایش دو روزه مصالح و سازه‌های نوین ساختمانی به صورت پوستر و شفاهی ارائه می‌شود.


 

شهاب‌الدین حاتمی در حاشیه برگزاری همایش ملی مصالح و سازه‌های نوین ساختمانی اظهار داشت: این همایش برای نخستین‌بار در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان برگزار شد. وی افزود: در آیین افتتاح این همایش معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان، ازهری عضو هیئت‌ علمی دانشگاه اصفهان، آلبا مانی از دانشگاه کویئنزلند استرالیا و نیک‌نام از دانشگاه علم و صنعت حضور داشتند.

حاتمی هدف از این برگزاری این همایش را آشنایی و گردهمایی صاحب‌نظران دانشگاهی، مهندسی و تولیدکنندگان مصالح و سازه‌ها عنوان کرد و بیان داشت: 73 مقاله در این همایش به صورت پوستر و شفاهی ارائه می‌شود. وی با اشاره به محورهای این همایش گفت: از جمله محورهای مهم این همایش فناوری‌های نوین در صنعتی‌سازی ساختمان، بومی‌سازی سیستم‌های نوین ساختمانی، یافته‌های جدید در تحلیل، طراحی و اجرای سازه‌های سبک و سیستم‌های سازه‌ای یا اتصالات نوین در سازه‌ها است.

حاتمی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی و سخنرانی‌های کلیدی، کارگاه‌های آموزشی و نمایشگاه تخصصی از برنامه‌های جانبی این کنفرانس است که بسیاری از شرکت‌های معتبر سراسری و بومی با تاکید بر اینکه مخاطبان آنها جامعه دانشگاهی و علمی مهندسی عمران هستند در این نمایشگاه حضور یافتند.

آلبا مانی از دانشگاه کویئنزلند استرالیا در زمینه حضور خود در این همایش عنوان کرد: مقاله ارائه شده در این همایش با عنوان طراحی بهسازی لرزه‌ای است که برای اندیشمندان و پژوهشگران علمی و مهندسی به صورت شفاهی ارائه شد.




تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
محققان موفق به طراحی لامپ‌های ال ای دی جدیدی شده‌اند که فارغ از هرگونه بافت سیمی عمل می‌کنند و کاربران می‌توانند رنگ مورد دلخواه خود را برای روشنایی آن‌ها انتخاب کنند.


 

سیستم‌های روشنایی هوشمند به کاربرانشان اجازه می‌دهند که با استفاده از یک پنل کنترل منفرد هر نوع لامپ حبابی را کنترل کنند و زمان‌سنج‌های آن‌ها و همچنین چراغ‌های کم‌نور را تنظیم کنند. با این حال این سیستم‌ها کامل نیستند زیرا مستلزم وجود بافت‌های سیمی هستند که این خود به عمل نصب حرفه‌ای نیاز دارد.

لامپ‌های ال ای دی جدید موسوم به Hue که توسط فیلیپس طراحی شده‌اند، فارغ از هرگونه شبکه فیزیکی عمل می‌کنند. در این سیستم هر لامپی تراشه رادیویی خاص خود را دارد و این امر به حباب‌ها امکان می‌دهد که یک شبکه بی‌سیم را در عرض چند دقیقه ایجاد کنند. سیستم طراحی شده شامل بیش از 50 حباب، یک هاب شبکه‌بندی‌کننده و یک برنامه هوشمند است. کاربران پس از تعبیه حباب‌ها در درون سیستم، می‌توانند هاب را با استفاده از یک کابل اترنت به روترشان متصل کنند.

این هاب از طریق استاندارد مخابره بی‌سیم ZigBee و با تلفن مجهز به Wi-Fi کاربر با حبا‌ب‌ها ارتباط برقرار می‌کند. هاب سیگنال‌هایی را از برنامه موجود در سیستم برای روشن و خاموش کردن روشنایی، تنظیم زمان‌سنج‌ها و کنترل میزان روشنایی و همچنین رنگ لامپ ارسال می‌کند.

حباب‌ها همچنین می‌توانند سیگنال‌ها را به یکدیگر بازپخش کنند که این امر طیف اولیه 200 فوتی را برای پوشش‌دهی تمامی منزل بسط می‌دهد. فیلیپس در نظر دارد که رمز Hue را در اختیار توسعه‌دهندگانی قرار دهد که می‌توانند سیستم را برای خودکار بودن بیشتر برنامه‌ریزی کنند. به طور مثال، سیستم مزبور حتی می‌تواند روشنایی را با نوع موسیقی کاربر سازگار کند یا زمانی که چراغ‌ها رها شده‌اند، پیغام‌های اخطاری را در شکل ایمیل برای وی ارسال کند.

یک نسخه به روز این سیستم در حال عرضه است که بر اساس آن برنامه موجود بر مکان کاربر از طریق جی پی اس تلفنش نظارت می‌کند و لامپ‌ها هنگامی که وی به منزل می‌رسد، روشن می‌شوند.




تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:لامپ بی‌سیم,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

محققان فرانسوی نوعی پوشش نامرئی‌کننده ساخته‌اند که می‌تواند با هدایت امواج مرتعش در اطراف ساختمان‌ها، آنها را هنگام بروز زلزله در امان نگه دارد. پوشش‌های نامریی‌کننده از فراموادی ساخته می‌شود که کوچکتر از طول موج نور هستند. این مواد امواج نور را در اطراف خودشان منحرف می‌کنند در نتیجه نور نمی‌تواند به چیزی که زیر این پوشش‌ها قرار دارد، دسترسی پیدا کند.

در واقعیت، بسیار مشکل است که فراموادی را بسازید که قابلیت کنترل و اداره کردن امواج نور که به شدت کوتاه بوده و



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:زلزله,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

گچ از جمله مصالحی است که در صنایع ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و به علت ویژگی هایی که دارد از زمانهای قدیم در امر ساختمان سازی مورد مصرف داشته است. در بسیاری از ساختمانهای قدیمی مخصوصاً در دوران صفویه که اغلب آنها در اصفهان موجود می باشد گچ نقش مؤثری داشته و گچ بری های بسیار زیبایی از آن دوران باقی مانده است.
گچ به علت خواص خود از اولین قدم درایجاد یک بنا که پیاده کردن حدود زمین می باشد و با اصطلاح برای ریختن رنگ اطراف زمین مورد نیاز می باشد و همچنین تا آخرین مراحل بنا که سفید کاری و نصب سنگ است باز هم گچ مورد نیاز...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:گچ ساختمانی,گچ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

آجر یا آجور یا آگور واژه ای است یونانی و به خشت هایی می گفتند که احکام و فرامین دولتی روی آن نوشته می شد و بوسیله پختن این خشت ها نوشته ها را روی آن پایدار می کردند. به دستی معلوم نیست که آجر از چه زمانی پیدا شده است ولی می توان آنرا همزمان با پیدایش آتش دانست. بدین طریق که گل موجود در کنار اجاق های انسان های اولیه پخته شده و سخت تر از کلوخ های همجوار خود میگردیده و با مشاهده آن بشر اولیه قطعه ای از آجر را کشف نمود.
آجر یکی از مصالح ساختمانی است که با طبع و خوی بشر سازگار بوده و در هر دورانی از تاریخ به نوعی مورد استفاده...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:آجر,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

محصول کوره ذوب آهن، چدن است که معمولاً دارای ناخالصی کربن و مقادیر جزیی ناخالصی‌های دیگر است که به نوع سنگ معدن و ناخالصی‌های همراه آن و همچنین به چگونگی کار کوره بلند ذوب آهن بستگی دارد. از آنجایی که مصرف عمده آهن در صنعت بصورت فولاد است، از این رو، باید به روش مناسب چدن را به فولاد تبدیل کرد که در این عمل ناخالصی‌های کربن و دیگر ناخالصی‌ها به مقدار ممکن کاهش ‌یابند.

روشهای تهیه فولاد روش بسمه:
در این روش ناخالصی‌های موجود در چدن مذاب را به کمک سوزاندن در اکسیژن کاهش داده و آن را به فولاد...


ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:فولاد ساختمانی,فولاد,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
ماهیت منحصر به فرد پلی استون
الف- کل توده این ماده کاملا یکنواخت است، به همین دلیل خراشها و تغییر رنگهای سطح که در اثر حرارت اجسام داغ و سیگار به وجود می آید توسط اسکاچ یا کاغذ سنباده از روی این سطوح پاک می شوند. در نتیجه پلی استون بسیار بادوام و قابل تعمیر است و این مزیتی است که سایر مواد جایگزین مانند سنگ، چوب و یا صفحات روکش شده ندارند.
ب- پلی استون پس از نصب هیچگونه درز و اتصالی ندارد، در سطوح بزرگ حالتی همچون سنگ یکپارچه را به نمایش...


ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:ورق پلی استایرن ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

مخلوطهای گروت آماده جهت مصارف مختلفی چون، زیر صفحه ستونها، آنکربلتها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پلها، بلتها، ریلها، حایل ها و... کاربردی دارند. این گروتها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آنها به بخش زیرکار را داشته باشند.
برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وراده از آنها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می گردند. ملاتها و گروتها موجب حصول مقاومتهای مطلوب و مطمین و همچنین اتصال پایدار بین ملات و سازه ای که...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:گروت,ملات ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
تخته فیبر نیمه سخت (MDF):
ام. دی. اف برای اولین بار در در سال 1965 در امریکا ساخته شد هم اکنون به نام تخته بارابورد به بازار عرضه می شود. ام. دی. اف دارای بافتی بسیار متراکم می باشد. روکشهایی از چوب و مصنوعات روکشی بر روی این محصول چسبانده می شود مانند: روکش آلدر، روکش فرمیکا که نوع فرمیکا مقاوم نسبت به آب می باشد. نوع الدر آن نسبت به آب و سایر عوامل مقاوم نمی باشد .
تخته فیبر سخت: در سال 1926 اولین کارخانه تولید اچ. پی. ال در شهر لورل تاسیس شد که این واحد در حال ...


ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب:چوب,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

از نظر علمی، آهک همان اکسید کلسیم است که از حرارت دادن شدید سنگ آهک (کربنات کلسیم طبیعی) به دست می‌آید.
نگاه اجمالی
آهک و گچ از جمله موادی هستند که کارایی آنها از دوران باستان، توسط بشر شناخته شده است و از آنها در ساختن انواع بناها، استفاده می‌شد. موادی مانند آهک، ساروج و سیمان برای اتصال محکمتر قطعات سنگ و یا چوب بکار گرفته می‌شد.

مفاهیم آهک مرده و آب آهک
هر گاه بر روی اکسید کلسیم (آهک زنده) آب ریخته شود، بر اثر واکنش با آب، گرما ایجاد می‌کند که موجب بخار شدن...


ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب:آهک ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

ملات گل و کاهگل

ماده چسباننده ملات گل و کاهگل، خاک رس است. پولکهای خاک رس پس از مکیدن آب به صورت خمیری در آمده و دانه‌های ماسه خاک را به یکدیگر می‌چسبانند. این ملاتها از قدیمی‌ترین ملاتها هستند و در نخستین ساختمانهایی که بشر بنا کرده، به کار رفته است. هم اکنون نیز در ساختمانهای خشتی و گلی و حتی آجری و سنگی بسیاری از روستاها این ملات به کار می‌رود. برای ساختن ملات گل، آخوره می‌بندند و در آن آب می‌اندازند و صبر می‌کنند تا پولکهای خاک...


ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب:انواع ملات,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

صفحات ساندويچی (3D) از یک لایه پلی استایرن به ضخامت حداقل 4 سانتیمتر و دو شبکه میلگرد جوش شده در دوطرف این لایه تشکیل شده است. برای انتخاب عرض و ارتفاع پانلها استفاده از مدل 30 سانتیمتر توصیه می شود ( عرض های 90 – 120 – 150 سانتیمتر و ارتفاع 270 و 300 سانتیمتر)، وزن متوسط هر صفحه با اندازه 300×150 سانتیمتر و بدون بتن سبک بوده و به سادگی توسط یک کارگر قابل حمل و نصب می باشد و سرعت عمل در نصب نیز قابل ملاحظه است.
مقاومت صفحات در برابر آتش سوزی مناسب بوده و در جهت بهبود آن بکارگیری لایه مقاوم در برابر آتش سوزی توصیه...



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب:بلوک های فیبری,پانل های ساندویچی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

-از نظر نحوه خودگیری، ملاتها به دو دسته هوایی و آبی دسته بندی میشوند.

2-خاصیت چسبندگی در ملات باید حداکثر یکی دو ساعت پس از مصرف در ملات ظاهر شده وپس از ده الی دوازده ساعت به حداکثر خود برسد.
3-ملات باید نفوذ پذیر باشد تا بتواند در قطعات مجاور خود نفوذ کرده وموجب چسبیدن آنها بخود بشود.
4-ملات باید بتواند در مقابل نیروهای فشاری و کششی ساختمان به اندازه کافی مقاوم باشد.
5-حداقل مقاومت فشاری و کششی ملات باید مساوی ضعیفترین عضو ساختمان باشد زیرا حداکثر مقاومت یک سازه مساوی با توان باربری ضعیفترین عضو آن سازه میباشد.
6-ملات از دو قسمت اصلی میشود چسب (سیمان،گچ) که دارای حجم کمی بوده وجسم پر کننده (ماسه،خاک)که...


ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب:ملات,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

با توجه به قرار گرفتن کشور ما برروی کمربند زلزله، هميشه اين وحشت وجود دارد که در آينده نيز زلزله هايی به وقوع پيوسته و خسارتهای بيشتری به بار آورند، لذا استاندارد سازی فرآيند ساخت و ساز با رويکردهای مختلف ضرورتی است که لزوم اهتمام بدان برکسی پوشيده نيست. گرچه بررسی نقاط تخريب شده در اثر زلزله مبين اين امر است که ساختمانهای بتن آرمه ايکه براساس ضوابط و آئين نامه های ساختمانی تحت نظارت دقيق ساخته شده توانسته اند، در مقابل زلزله به خوبی مقاومت کرده، آسيب پذيری کمتری نسبت به ساير ساختمانهای سنتی و اسکلت فولادی داشته باشند، اما همين مطالعات درصد ساختمانهايی را که در آنها ضوابط و مقررات ساختمانی بدقت به اجرا درآمده باشند...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:سبک سازی,پانل های پوما ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

كاربرد شیشه در ساختمانها به منظور بهره گیری از مناظر و استفاده از نور خورشید و همچنین نماسازی صورت می گیرد. اما این مزایا همواره با یك ایراد بسیار مهم در تقابل هستند: شیشه ها منشاء عمده اتلاف انرژی گرمایش و سرمایش در ساختمان میباشند. حتی در ساختمانهای جدید حدود 20% اتلاف حرارت از شیشه ها صورت می گیرد و در طول تابستان نیز 75% گرمای جذب شده مربوط به شیشه هاست كه هزینه های تهویه مطبوع را افزایش میدهد. تحقیقات علمی و صنعتی در جهت حل معضلات فوق از سال 1960 شروع شد. امروزه توسعه فن آوری تولید پوششهای چندلایه توانسته با بكارگیری لایه های متعدد مشكلات كاربرد شیشه در ساختمان را به میزان مطلوبی...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:پوششهای مدرن,شیشه,انرژی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

کاربرد فيبر در بتن در دهه اخیر محبوبیت بسيار زیادی یافته است. این رويکرد بنا بر تلاش در جهت بازاریابی وسیع به وسیله سازندگان و توزیع کنندگان فيبر و آخرین قابلیت های دسترسی به اين تکنولوژی، مستقل از داده های آزمایشگاهی رخ داده است. نه تنها مهندسی مواد و علم مواد کاربرد فيبر در بتن را پیشنهاد می کنند بلکه تولیدکنندگان و متخصصان موفقیت بتن مسلح فیبردار را گواهی می دهند. شهرت این بتن در این است که فيبر ها ترک های ناشی از جمع شدگی را کاهش می دهند گرچه کاربرد بتن مسلح با تار می تواند در تاریخ تا ساختار رومی...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:بتن تقویت شده فیبری ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در سال 1870 یک شیمیدان بلژیکی با نام دسمت(Desmedt) اولین سنگفرش آسفالت واقعی را، که مخلوطی از ماسه بود، در برابر تالار شهر در نیویورک ایجاد نمود. طراحی دسمدت در بزرگراهی در فرانسه در سال 1852 مورد الگوبرداری قرار گرفت. سپس دسمدت خیابان پنسیلوانیا در واشینگتن را آسفالت کرد که سطح این پروژه 45149 متر مربع بود.
یکی از نمایندگان محلی کنگره به دسمدت گفت: ”این کار هرگز عمومیت نخواهد یافت.“ با این حال، بر اساس تقاضای رو به‌رشد بازار، تا سال 2007 بازار آسفالت- قیر معدنی به بیش از 107 میلیون تن رسید. در این میان آسفالت معلق بیشترین رشد را دارد. همچنین به عنوان نشانه‌ای از رشد این محصولات در آینده، چندی است كه کار بر روی آسفالتی که در موقع خرابی خودش را تعمیر کند، آغاز شده است. به کارگیری فناوری نانو در ساخت زیربناهای مربوط به حمل...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:فناوری نانو,آسفالت ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در کاربردهای مهندسی، اغلب به تلفیق خواص مواد نیاز است.  به عنوان مثال در صنایع هوافضا، کاربردهای زیر آبی، حمل و نقل و امثال آنها، امکان استفاده از یک نوع ماده که همه خواص مورد نظر را فراهم نماید، وجود ندارد.  به عنوان مثال در صنایع هوافضا به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سایشی و UV خوبی داشته باشند و...
از آنجا که نمی توان ماده‌ای یافت که همه خواص مورد نظر را دارا باشد، باید به دنبال چاره‌ای دیگر بود.  کلید این مشکل، استفاده از کامپوزیتهاست.  کامپوزیتها موادی چند جزیی هستند که خواص آنها در مجموع از هرکدام از اجزاء بهتر است.  ضمن آنکه اجزای مختلف، کارایی یکدیگر را بهبود می‌بخشند.  اگرچه کامپوزیتهای طبیعی، فلزی و سرامیکی..



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:آشنایی با كامپوزیتهای پلیمری,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

Bloom frame گونه‌‌ای نو آوری در چارچوب پنجره است که می‌تواند به بالکن تبدیل شود. بالکن متحرک Bloom frame زندگی و محیط انعطاف‌پذیری را برای استفاده‌کنندگان فراهم می‌کند. با گشودن این پنجره می‌توان قدم به فضای بیرون نهاد و از فضای اطراف ساختمان لذت برد. با یک حرکت ساده می‌توان روشنایی، هوا و فضای بیشتری را به محیط داخلی ساختمان افزود.
در واقع Bloom frame یک قاب پنجره سه بعدی برای نسل جدید است. علاوه بر فضای داخل ساختمان، فضای خارج نیز از این چهار چوب پنجره بهره می‌برد. به کار بردن Bloom frameهای متعدد در ساختمان نمایی خارق‌العاده به وجود...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:بالکن متحرک,Bloom Frame,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت: