کتاب آزمایشهای مکانیک خاک ترجمه کامبیز بهنیا و نگین اعرابی است و در انتشارات نگارنده دانش به چاپ رسیده است.
آزمایشهای آزمایشگاهی و کارگاهی بهترین ابزار برای تعیین ویژگیهای خاک هستند. وظیفه آزمایشگر است که ویژگیهای خاک را بر مبنای یک روش استاندارد که مورد پذیرش عموم است ارزیابی کرده و نتایج را با دقت خواسته شده در اختیار طراح، ناظر یا در صورت بروز اشکال در اختیار قاضی دادگاه قرار دهد.
کتاب حاضر مجموعهای از ترجمه 19 استاندارد در زمینه مکانیک خاک است که در چهار فصل شناسایی و ردهبندی خاک، مشخصات فیزیکی خاک، مشخصات مکانیکی خاک، و تفسیر و نتایج تدوین شده است. در فصل پایانی کتاب نیز سعی شده است توضیح کوتاهی در مورد نتایج بهدست آمده و نحوه تفسیر آنها به همراه برگه آزمایش، مراجع و مسائلی برای دانشجویان و مهندسین کم تجربه گردآوری شود.
دانشنامه هنر و معماری ایرانی که به همت سیدصالح طباطبایی آماده شده است، مجوز چاپ را اخذ کرده و آماده انتشار است.
این دانشنامه 2 هزار صفحهای به صورت مصور و با تعداد زیادی مدخل درباره هنر سرزمین ایران آماده شده است. «دانشنامه هنر و معماری ایرانی» یک اثر تالیفی و ترجمهای است که صاحب اثر برای تدوین آن هم از تالیفات و تحقیقات خود و هم از منابعی چون دانشنامه «هنر گرور» استفاده کرده است.
نگارنده این دانشنامه با ترجمه و استخراج مداخل مرتبط با هنر ایرانی در دانشنامه 34 جلدی «هنر گرور» که انتشارات راوتلج آن را منتشر کرده، به ترجمه و تالیف مداخل دانشنامه «دانشنامه هنر و معماری ایرانی» روی آورد و نکتهای که در این کار مورد تاکیدش بوده، مشخص کردن غلطها و اشتباهات موجود در حوزههای مربوط با هنر و معماری ایران در دانشنامهها بوده است. این موارد به صورت پاورقی در دانشنامهای که طباطبایی تدوین کرده، مشخص شدهاند.
فعالیتهای آمادهسازی این دانشنامه به اتمام رسیده و صفحهبندی آن هم انجام شده است. این کتاب از ارشاد مجوز چاپ را دریافت کرده و در حال حاضر آماده چاپ توسط انتشارات متن است.
کتاب جزئیات، ارتقادهنده معماری آخرین اثر پروفسور محمود گلابچی با ارائه جزئيات پيشرفته ساختمانها و با هدف گشودن دريچهاي جديد به جزئيات معماري در جهان منتشر شد.
کتاب جزئیات، ارتقا دهنده معماری که توسط پروفسور محمود گلابچی استاد برجسته دانشکده معماری دانشگاه تهران، استاد نمونه دانشگاههای کشور و چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران درمهندسی راه و ساختمان و معماری با همکاری مهندس احسان سروشنیا تالیف گردیده است بوسیله انتشارات دانشگاه تهران در 440 صفحه با چاپ رنگی و تصاویر و جرئیات اجرایی بسیار منتشر شد.
کتاب جزئیات، ارتقا دهنده معماری از دريچهاي جديد به جزييات معماري مينگرد. از منظري که معماري، سازه، تأسيسات و حتي روند ساخت را به منزله يک پيکر واحد برشمرده و با چنين ديدگاهي به کنکاش و تأمل در جزييات معماري براي تحقق
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران از تهیه ضوابط نقشه نمای ساختمان بر اساس طرح تفصیلی جدید خبر داد و گفت: تهیه این ضوابط به عنوان اولین گام جدی در ایجاد نماهای ساختمانی مناسب بر اساس طرح تفصیلی جدید است که این کار در مراحل نهایی است و امیدواریم اقدامات مربوط به آن در سه ماه ابتدای سال آینده نهایی و برای اجرا به مناطق ابلاغ شود.
مهندس جواد کریمیان اقبال در گفتوگو با «تهران سما» با اشاره به اهمیت موضوع نمای ساختمانهای شهری اظهار کرد: بر اساس طرح تفصیلی جدید تهران، تدوین ضوابط و مقررات برای نماهای شهری از شش ماه گذشته آغاز شده است که
در حالی که از ضایعات کاغذ برای تولید اشیائی مانند فوم و باتری استفاده می شود محققان اسپانیایی از کاغذ باطله، آجر ساختند.
اگرچه باید برای استفاده از آجرهای کاغذی فرایندهای اصلاحی متعددی صورت بگیرد اما در نهایت این آجرهای سبز جایگزین مقرون به صرفه ای برای آجرهای سنتی خواهند بود.
پژوهشگران دانشگاه Jaen، ضایعات سلولزی ناشی از آسیاب کاغذ را با لجن به جا مانده از فرایند تصفیه فاضلاب نیروگاه
دانشجویان مبتکر سمنانی بدون حمایت دولتی موفق به ساخت نانو آسفالت خود متراکم با ویژگی های منحصر به فرد شدند.
حامد صالح برمی و معین رحمتی پور در نشست خبری عصر شنبه خود با خبرنگاران در محل دانشکده فنی و حرفه ای سمنان با اشاره به یک سال و نیم تلاش و صرف 70 میلیون ریال هزینه برای تولید نانو آسفالت، اظهار داشتند: این نوع آسفالت توانایی خود ترمیمی دارد.
عدم ارائه کمک مالی مسئولین در ثبت اختراع نانو آسفالت
این مخترعان با بیان اینکه متاسفانه مسئولین هیچ کمک مالی به ما نکردند، گفتند: برای سفر به کره جنوبی و ساخت غرفه نمایشگاهی حدود 13 میلیون تومان هزینه شد که تمامی این مبلغ را شرکت سنگ نمای سیمین با مدیریت برادران
پژوهشگران دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت نوعی پرکننده جدید برای ترمیم آسفالت شدند که عمر و ماندگاری آسفالت را بین 2 تا 4 سال افزایش میدهد.
دکتر فریدون مقدسنژاد، مشاور طرح و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از مشکلات آسفالتها را ایجاد تدریجی ترک، نفوذ آب و تخریب آنها دانست و گفت: روش متداول برای ترمیم، استفاده از مواد درزگیر است ولی خود درزگیرها در صورت نامطلوب بودن در مدت کوتاهی از ترک خارج میشوند.
وی افزود: در این طرح تلاش بر آن بود که چسبندگی بین درزگیر و آسفالت افزایش یابد که به همین ترتیب عمر و کارایی درزگیر هم به میزان قابل ملاحظهای افزایش یافت و بر اساس نتایج آزمایشگاهی افزایش عمر را بین 2 تا 4 سال نشان داده است.
شعله کاظمیفرد، پژوهشگر و مخترع این طرح و دانشجوی دکتری شیمی کاربردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز، سابقه استفاده از درزگیرها را در دنیا حدود چهل سال ذکر کرد و گفت: ترکیبهای موجود در بازار بیشتر دو جزئی بوده و عمر کوتاه و کارآیی کمتری دارند، در حالی که ترکیب ساخته شده در این طرح 5 جزئی است.
وی افزود: در این طرح نمونه آسفالت در آزمایشگاه و با دستگاه ویژهای مورد بررسی قرار گرفت و سپس در یکی ازمحورهای شمالی کشور هم طی یک سال استفاده، مقاومت خود را به خوبی نشان داده است.
این طرح در سازمان پژوهشهای علمی وصنعتی ایران تایید شده و پژوهشگران در حال پیگیری کارهای مرتبط با ثبت بینالمللی آن هستند.
بر اساس این گزارش، هزینه تولید این نوع درزگیر جدید در حدود نصف نمونه خارجی است و میتوان از دستگاههای موجود درزگیری برای تزریق آن استفاده کرد.
افزایش الکتریسته ساکن در زیر زمین می تواند شاخص قابل اعتمادی مبنی بر قریب الوقوع بودن یک زلزله باشد.
تام بلییر که یک مهندس ماهواره است، میلیونها دلار را صرف تعبیه نوعی تجهیزات اندازه گیری خاص موسوم به مگنومتر در خطوط گسلی در کالیفرنیا، پرو، تایوان و یونان کرده است.
نظریه این پژوهشگر و همکارانش این است که زمانی که یک زمین لرزه روی می دهد، فعالیت زیر زمین با تولید جریانهای الکتریکی شدید، دچار تغییرات عجیبی می شود.
وی افزود: برای یک زلزله شش ریشتری حدود 100 هزار آمپر و برای یک زلزله هفت ریشتری یک میلیون آمپر جریان الکتریکی ایجاد می شود.این امر مانند بروز یک صاعقه در زیر زمین است.
به گفته بلییر در یک روز عادی در امتداد گسل سن آندریاس می توانید 10 پالس الکتریسته را در روز مشاهده کنند. این گسل همیشه در حال حرکت است.
پیش از بروز زلزله های عظیم، سطح زمینه تخلیه الکتریسته ساکن می تواند به شدت افزایش یابد. بلییر مدعی است این رویداد را پیش از وقوع شش زلزله پنج و شش ریشتری مشاهده کرده است.
به گفته وی پیش از زلزله این میزان الکتریسته روزانه به 150 تا 200 پالس می رسید.
گفته می شود این پالس ها حدود دو هفته پیش از زمین لرزه افزایش می یابد سپس به میزان زمینه قبلی باز می گردد تا درست اندکی پیش از لغزش و تحرک گسل.
با این حال محققان ایراداتی را به این پروژه تحقیقاتی وارد آورده اند. آنها معتقدند پالس های مغناطیسی می تواند توسط عوامل دیگری نیز روی دهد از رویدادهای تصادفی درون زمین گرفته تا صاعقه، پرتوهای خورشیدی و تداخل الکتریکی ناشی از تجهیزات موجود در بزرگراه ها.
محققان سبک ترین و محکم ترین نانورشته های شیشه ای جهان را ساختند.
به گزارش پژوهشگران مرکز تحقیقات اوپتوالکترونیک دانشگاه ساوت همتون مجریان این طرح می گویند این نانورشته ها می توانند صنعت حمل و نقل هوایی، دریایی و امنیتی را محتول کنند.
در حالی که نانولوله های کربنی قوی ترین ماده در دسترس هستند، اما بالاترین استحکام فقط در نانولوله هایی روی می دهد که فقط چند میکرون طول دارند از این رو ارزش کاربردی چندانی ندارند. اما نانورشته های شیشه ای محققان انگلیسی را می توان با طول یک هزار کیلومتر تولید کرد.
این یافته ها مورد علاقه و توجه بسیاری از شرکت ها در سراسر جهان قرار گرفته است.
دکتر "گیلبرتو برامبیلا" مجری این تحقیقات گفت: در حال حاضر آزمایش های متعددی در سراسر جهان در مورد کاربردهای بالقوه و آینده نانوسیم ها در حال انجام است.
مهمترین ویژگی رشته های مصنوعی، استحکام زیاد و وزن کم آنهاست.
وی افزود: معمولا اگر استحکام یک رشته افزایش یابد، قطر آن و درنتیجه وزنش نیز افزایش می یابد، اما تحقیقات ما نشان می دهد که همانطور که اندازه نانو رشته های سیلیکایی کاهش می یابد استحکام آن نیز بالا می رود و در عین حال بسیار سبک وزن باقی می مانند.
برامبیلا اظهار داشت: ما تنها کسانی هستیم که در حال حاضر استحکام این رشته ها را بهینه کرده ایم. کشف ما می تواند آینده صنعت کامپوزیت ها و مواد بسیار مستحکم را تغییر داده و تاثیر بسیار عمده ای بر روی صنایع دریایی، هوایی و امنیتی خواهد داشت.
این پژوهشگر ادامه داد: می خواهیم استفاده بالقوه از این نانوسیم ها را در کامپوزیت ها بررسی کرده و توانایی این ماده را در ساخت محصولاتی مانند هواپیما، قایق های سرعت و بالگرد در نظر بگیریم.
یکی دیگر از پژوهشگران این پروژه می گوید: نانوسیم های سیلیکایی 15 برابر مستحکم تر از فولاد و 10 برابر مستحکم تر از شیشه های تقویت شده با پلاستیک GRPهستند.
وی افزود: می توان با کاهش میزان مواد مصرفی، وزن را نیز کاهش داد. سیلیکا و اکسیژن لازم برای تولید نانوسیم رایج ترین عناصر بر روی پوسته زمین هستند و از این رو بهره برداری از آن ارزان و پایدار است.
علاوه بر این، می توان نانورشته های سیلیکایی را در مقیاس تنی تولید کرد درست همانطور که در حال حاضر فیبرنوری که ارتباط اینترنتی را فراهم می کند، ساخته می شود.
کانون هماهنگی دانش و صنعت لعاب و سرامیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نخستین جشنواره بینالمللی کاشی و سرامیک را در سال آینده برگزار میکند.
در حال حاضر در ایران 475 میلیون متر مربع و در استان یزد بالغ بر 200 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید میشود.
بر اساس رتبه بندیها ایران پس از کشورهای چین، برزیل و هند رتبه چهارم دنیا را در زمینه تولید کاشی و سرامیک دارد.
کشورهای آمریکا، عربستان، آلمان، کره جنوبی و عراق به ترتیب بزرگترین واردکننده کاشی و سرامیک در دنیا هستند و ایران نیز با ایجاد ظرفیتهای مناسب میتواند با تولید کاشی و سرامیک مرغوب این بازار را از آن خود کند.
در این راستا اولین جشنواره بینالمللی کاشی و سرامیک از سوی کانون هماهنگی دانش و صنعت لعاب ، کاشی و سرامیک در سال آینده برگزار میشود.
مدیرعامل هلدینگ سیمانی سرمایهگذاری غدیر خواهان آزادسازی قیمت سیمان سفید شد.
علی محمد بُد مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر طی درخواستی از انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، آزاد سازی قیمت سیمان سفید را گامی در جهت تامین منافع هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان دانست.
لازم به ذکر است که به رغم پیشی گرفتن تولید سیمان خاکستری نسبت به تقاضای داخل نیز، هنوز قیمت سیمان خاکستری هم مشمول قیمت گذاری بوده و تولیدکنندگان سیمان خواهان تفویض قیمتگذاری به انجمن صنفی سیمان هستند.
چکیده: به گزارش ارانیکو فلزات نسبت به روز گذشته در بازار های بین المللی با نوسانات قیمتی همراه بوده اند که در این گزارش به بررسی آنها پرداخته شده است.
به گزارش ارانیکو آخرین تحولات قیمت کالاهای مصالح ساختمانی در بازار تهران فایل ورد زیر می باشد. این قیمت ها مربوط به قیمت فروش مصالح ساختمانی و کلیه قیمت ها به واحد ریال می باشد.
فرمت فلش شماره 24 مجله ساختمان و پلیمر مریوط به بهمن ماه نود و یک
نام : بتون الیافی و کاربرد آن در سازه های بتونی
نویسنده : عبدالله کیوانی
فرمت : pdf
تعداد صفحه : 15
زبان : فارسی
نام : آموزش etabs
نویسنده : افشین سالاری
فرمت : pdf
تعداد صفحه :37
زبان : فارسی
نام : مقاومت مصالح ویژه کنکور کارشناسی ارشد
نویسنده : حسین زاده
فرمت : pdf
تعداد صفحه : 150
زبان : فارسی
نام :مقاومت مصالح دو
نویسنده : افشین سالاری
فرمت : pdf
تعداد صفحه : 81
زبان : فارسی
نام :مقاومت یک
نویسنده :افشین سالاری
فرمت : pdf
تعداد صفحه : 48
زبان : فارسی